søndag 11. mars 2012

Som min sønn på 2 år sier: Åååå neeeeiiiiiii

Det er en ting som alltid dukker opp når det blir vårvær. Det er varmen som gjør det, uavhenging om det er vinter eller ikke. Det er ikke dermed sagt at det faktisk er vår, men det er ett sikkert tegn på at det nærmer seg med stormskritt.

I dag fikk jeg besøk av dette! Vi snakker selvfølgelig om edderkoppen. Jepp, en middels stor som tydeligvis var temmelig forvirret, svirret rundt i gangen på vei til kjøkkenet.

Å kjære panikk... Jeg var like forvirra der jeg sto og flytta på ting så jeg ikke skulle miste den ut av synet. Min datter sto på kjøkkenet og sa kaldt:

- Drep den da vel!

Å, ja, det er jo en løsning, men kun når mannen min ikke er hjemme. Vi får ikke lov å drepe når han er her. Da skal de fanges og tas ut hvor de kan få leve videre i naturlige omgivelser.

Sorry kjære, jeg drepte den... - Åååå neeeiiiiiii... Blir det regn i morgen da???


10 kommentarer:

 1. Her er det også mange som ender livet, vil si det kommer litt an på størrelsen og mengden hår....jeg bodde en gang i en kjellerleilighet...der var de stoooooore og de sa knææææs når man moste de.....grøsser....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fytti katta. Har levd med den største kjelleredderkoppen selv. Hadde angstanfall flere ganger i uka! Du kunne nesten høre dem gå på veggen....

   Slett
 2. smiler masse.....tror nok ikke det ;) Men hvorfor den myten? Ikke vet jeg :) Jeg liker ikke edderkopper! Og jeg killer den med det samme.

  Klem te dæ

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ingen anelse om hvordan den myten har kommet... Klem til deg også!

   Slett
 3. Hehe. Dere har både tamme og ville edderkopper i huset, forstår jeg. Jeg drepte vårens første edderkopp for et par dager siden (får håpe ikke mannen din får lese bloggen din). Klem til deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, de er virkelig ikke tamme de i bura her... Den ene er ganske så giftig fant jeg nylig ut. Den dreper ikke, den "bare lammer"

   Men de er nå i bur da. De som flyr rundt her uten mål og mening er værre! Klem til deg

   Slett
 4. Her i huset er det jeg som tar meg av edderkoppene. Til det er mannen min altfor redd for disse små uskyldige vesnene. Det sies at edderkoppene bringer lykke i et hus, så dem skal man ikke drepe. Det er jo en kjekk tanke. Jeg tror vi har en medføtt angst i forhold til disse små vesnene. Mange av dem er jo utrolig farlige. Men den farlige sorten finnes jo ikke her i Norge.
  De store fluene derimot tar jeg ikke livet av. De får navn og behandles som et kjæledyr.
  I fjor var det Per bl.a. som vi hilste på før han etter kort tid forsvant ut vinduet.
  Vi har ikke mer morro enn vi lager selv. :-)

  Ha en fin uke, Marianne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, så herlig! Flua Per ja :) Fluer er vel det eneste lille vesenet min mann dreper. Ellers skal alt behandles pent, og det er jo en fin tanke! Men hva når angsten tar overhånd, vel, da skjer det som må skje :)

   Fange den takler jeg i allefall ikke! Ha en fin uke du også

   Slett
 5. Jajaja..hver sin frykt!! Vi har vel alle en redsel for et eller annet!! Ikke edderkopper iallefall her! Forresten av den DIGRE sorten, de liker jeg ikke! Ellers er det vel et tegn på vår... Klem fra Anne-Eddie :)

  SvarSlett
 6. Heldig du som har vår i lufta. Her er det snø, snø og atter snø. Ble det regn?
  Klem May Britt

  SvarSlett