onsdag 14. mars 2012

Forandringer på gang

For en tid tilbake kom det googlereklame inn på epla, og epla la også disse annonsene inn i våre butikker, under hvert eneste produkt.

Det ble en stor diskusjon mot denne typen reklame, og det gikk så langt at det ble varslet "streik". Vi var mange (meg inkludert) som kjempet om å få lanseringsavgift for at epla skulle få inn penger, og for at vi skulle slippe reklame.

Epla valgte derfor å fjerne reklamen fra våre produkter "inntil videre" når denne diskusjonen sto på som værst.

På lørdag kom det en infomail om at de faktisk innfører lanseringsavgift. De tar derimot ikke bort avgiften på solgt produkt, så da betaler man i pose og sekk. Greit nok det, det er jo fortsatt relativt billig om man ikke legger ut vanvittig mange produkter!

MEN - I tillegg får vi beskjed om at de som ikke ønsker googlereklame i sine butikker, under sine produkter, må oppgradere til en annen konto som koster 199 kroner i måneden. Da blir det i pose og sekk OG vi får altså reklame i butikken. Vi fikk beskjed om at det ville lønne seg å oppgradere om man solgte ca 40 produkter i måneden. Jeg har solgt 50 produkter på epla i løpet av ett år!

Så, jeg beklager alle sammen, fra i morgen vil det komme reklame i min butikk, under mine produkter. Jeg syns det er usmakelig selv, men håper på forståelse for at jeg ikke kan oppgradere min butikk. Jeg blir påtvunget denne reklamen, og epla ønkser ikke å diskutere det videre.

En annen forandring er at jeg har startet en ny butikk på ett sted som heter pipler.com. Det er litt mer tuvlete å legge inn produkter når man er helt ny, men det går faktisk lekende lett etter bare ett par produkter. Da skjønner man at de fleste boksene ikke trengs å fylles ut. Til alle dere som velger å stenge sin butikk på epla anbefaler jeg pipler. Til dere som ikke har solgt i nettbutikk før, prøv pipler. Der koster det kun 1% av salget ditt. Så selger du for 100 kroner koster det 1 krone :)

Sånn ser min butikk ut så langt. Jeg har ikke lagt så mange produkter ennå, men jobber med saken :)Ha en flott kveld videre, nå skal jeg kose meg med en kopp te før jeg legger ut ett par produtker til!

7 kommentarer:

 1. Jeg ble utrolig skuffet over dette og har nå lagt ned butikken min hos epla. Jeg har registrert meg hos Pipler, men ikke lagt ut noe enda.

  SvarSlett
 2. Du kommer fort inn i det selv om det virker litt vanskelig til å begynne med :)

  SvarSlett
 3. Så dumt at det blir lagt kjepper i hjulene for de som ønsker å ha en liten nettbutikk!! Men sånn er det. Det er mye en ikke rår over selv, og får da bare finne nye, bra løsninger som du! Lykke til! Klem fra Anne-Eddie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man får jo ikke gjort noe, så det må jo bare skure og gå! Klem tilbake :)

   Slett
 4. Epla har valgt en ny linje, som gjør det nesten umulig å selge småvarer på Epla. Jeg har også registrert meg hos Pipler og lagt ut noen produkter. Det blir flere snart. Helt enig med deg, Marianne, at man kommer raskt inn i det. I går fikk jeg tilogmed ett salg der! Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det lønner seg ikke lengre å være på epla med småvarer nei! Det blir jo fort dyrt! Det er jo de små rimelige tingene som selger best, så da må man også publisere masse. Det blir dyrt i lengden! Godt pipler kom på banen. Jeg har fått ut noen produkter nå! Moro med salg :) Godt å se at det fungerer på pipler også!

   Slett
 5. Lurer på om Epla har laget ris til egen bak. Jeg tror at de med de rimelige småproduktene utgjorde en god del av Eplas inntekter. Men vi får se. Epla kan i hvertfall trenge en konkurrent. Lykke til inne på Pipler!

  SvarSlett