lørdag 30. juli 2011

Ny og spennende hobby

Jeg har i mange år ønsket å lære steinsliping, men har ikke aktivt prøvd å finne kurs eller utstyr. På vei hjem fra Breim derimot møtte jeg en flott mann som utrolig nok lager steinslipemaskiner. Hva er oddsen? Hva annet kunne jeg gjøre enn å bestille en maskin?

Som alt annet blir jeg etterhvert selvlært. Jeg prøver, feiler, prøver igjen, lykkes, prøver med iver, feiler nok en gang og sånn går det fremover.

Så, søndag for en uke siden dro jeg ut på en 3 timers kjøretur, hentet den nye maskinen min, og kjørte 3 timer hjem igjen. Sende med posten sier du? Nei, men da må jeg jo vente i flere dager... Tålmodighet er ikke min sterkeste side :)Nå har jeg slipt en stein eller to hver kveld etter å ha lagt guttungen, og her ser dere noe av det jeg har laget så langt. Det er mye mer krevende enn å lage glassmykker og jeg bruker mye mer tid på ett smykke ved å slipe stein. Disse er ganske små, og neste utfordring er å lage noen litt større, som ikke knekker under slipingen. (har skjedd 2 ganger i dag, snufs)

Så langt har jeg ikke satt meg inn i hva slags stein det er, og hva den betyr, men det kommer etterhvert.

Til alle dere der ute som er ute å går tur, finner dere noen fine stein, store eller små, send meg gjerne ett hint. Jeg ønsker meg masse forskjellig stein :o)

Smykkene dukker opp i min butikk på epla om kort tid. God helg alle sammen :o)

11 kommentarer:

 1. Så gøy! Synes dette ser flott ut. Gleder meg til å følge deg mens du lærer :) Spennende!

  Ha en fin kveld! Klemmer

  SvarSlett
 2. Enig med Silje! Jeg kan sende deg litt Mjøsstein hvis du trenger ;);)

  SvarSlett
 3. Spennende å prøve ut noe nytt. Jeg synes de steinene du har slipt så langt ser fantastiske ut! Likte veldig godt fargene på de to nederste bildene.:)

  Jeg skal huske på å se etter pene steiner når jeg er ute på tur.:)

  SvarSlett
 4. Kjempefine!!! Så artig da, og for en jobb. Masse flotte steiner finner du hos GRENLAND STEIN og sølv. De er kjappe også, siden du som meg, ikke er så glad i vente;))

  SvarSlett
 5. Ja, de har mye flott, men når jeg skal kjøpe stein gjør jeg det i lokalbutikken her :) Nå dreier det seg mer om å få tak i fin stein fra naturen så jeg kan øve før jeg går over på dyr stein. Gleder meg til jeg kommer dit, for jeg har sett meg ut mye flott!

  SvarSlett
 6. Så gøy:) Ja, det skal jeg gjøre. Jeg skal dele stand med to andre. Det er første gangen jeg skal dit. Har du vært der før? :)

  SvarSlett
 7. Så spennende! Disse var hvertfall flotte!

  -Wenche

  SvarSlett
 8. Kjempefine steinsmykker! Gleder meg til å få se flere etter hvert! :) Klem!

  SvarSlett
 9. Uff jeg beklager, jeg kom til å poste en tom kommentar ved en feil.
  Jeg har i lang tid hatt lyst til å prøve steinsliping, men jeg finner ikke steinslipemaskin noe sted, det eneste jeg finner er trommelmaskin og det vil jeg ikke ha.
  Kan du fortelle meg hvem du traff som lager steinslipemaskiner, og hva de koster?

  SvarSlett
 10. Enig med anonym, hvem lager slike maskiner. Kurs gikk jeg på for 20 år siden på Folkeuniversitetet som arrangerte slike kurs over hele Norge. Fint med en tilbakemelding på dette? Ellers ville jeg jo tenkt at det kan brukes en vaskemaskinmotor og skru skiven på dreistaget med en spenningsregulator for å regulere hastigheten.

  SvarSlett