onsdag 22. august 2012

Åh, så skummelt

Jeg har i alle de årene jeg har laget glassmykker brukt en manuell ovn. En ovn man hele tiden må passe på, står den for lenge må alle smykkene kastes, står den for kort må man brenne på nytt.

Jeg har med tiden selvfølgelig lært meg til hvor lenge smykkene skal stå for å bli som jeg vil, men det er alltid variasjoner, og jeg må virkelig følge godt med. Her er det snakk om sekunder!

For noen år siden, 3-4 år, kjøpte jeg omsider en automatisk ovn. en ovn som har stått i pappesken sin i alle disse årene til spott og spe på hobbyrommet.

I dag satte jeg den endelig opp, og måtte ringe til firma jeg kjøpte den fra for å lære hvordan jeg programmerer inn brenneprogrammet.

Det er ikke alle som brenner smykkene sine likt, og jeg viker fra den normale normen på dette. Derfor ble selvfølgelig første brenning ikke sånn jeg ønsket... Og litt skvatt jeg når plutselig en alarm gikk av her, men det var bare ovnen som sa fra at den var ferdig og hadde skrudd av brenningen.

Men, ikke noe problem, jeg hadde selvfølgelig ikke smykker i ovnen da. Jeg lagde bare noen tester med glass jeg ikke bruker normalt.

Så var det bare å sette igang på nytt. en ny runde med glassmykker som ikke skulle bli smykker. Jeg satte ned temeraturen med 25 grader og satte igang igjen. Like spennneden og skummelt som første gangen :o)

Denn gangen ble de for lite brent, så jeg satte opp tempen med 10 grader igjen, og nå dro jeg skikkelig til. Jeg fylte ovnen med hjerter og blomster + en annen helt ny design, tok sjansen og satte på ovnen.

Med hjerte i halsen, igjen, ventet jeg på at alarmen skulle gå igjen. Venta og venta, 1 time er jammen lenge når man venter på at den skal være over.

Og gjett hva... - Brenningen ble akkurat sånn jeg ville den skulle bli. Strålende lykkelig har jeg nå funnet det rette programmet for mine smykker, og jeg gleder meg virkelig til å sette på neste brenning. Det var jo virkelig ikke skummelt i det heletatt, og hvorfor jeg har ventet så lenge kan jeg ikke forklare.

Må bare lage noen smykker først :o) Bildene du ser av blomster er noen jeg laget for litt siden, ett helt nytt design. Jeg har i dag laget i lilla, og i sølv med sort, men de er ikke montert ennå. De kommer fra den siste brenningen som jeg er så stolt av ;o)

7 kommentarer:

 1. Åhh, så flott da! Som regel er alt skumlere i tankene enn i virkeligheten, og da må man bare hoppe i det. Tenker alt blir mye lettere nå.

  SvarSlett
 2. Så spennende! Det å gi seg selv mulighet til å prøve og feile er nyttig. Syns du lager så mye flott. Fint at du ikke holder deg til de samme smykkene, men utvikler utvalget. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Kjempefine blomstersmykker, gleder meg til å se det lilla med sølv og sort :)

  SvarSlett
 4. Alt nytt er skummelt, slik er det bare :) Gøy at du ble superfornøyd med den nye ovnen din. De er så fine disse smykkene dine!

  SvarSlett
 5. Nydeleg smykker! Alt nytt er litt skummelt, men kjempebra at du er fornøyd med den nye ovnen.

  SvarSlett
 6. så gøy når du får det til!
  skummelt er bare bra når det er en lykkelig slutt ;)

  SvarSlett
 7. Du lager alltid så mye flott og de blomstersmykkene er virkelig lekre. Så flott at du fikk det til tilslutt!

  Ønsker deg en riktig fin helg!

  -Wenche

  SvarSlett