onsdag 31. august 2011

Herlige farver

Sjekk de sterke nydelige farvene i dette hjertet... Det er så moro å lage når det kommer sånn ut av ovnen. Jeg ante ikke hvilken farve dette ville bli når jeg laget hjertet! En gledelig overraskelse :)


Ha en fin kveld videre!!!

tirsdag 30. august 2011

Hipp Hurra, fikk i posten :)

Se på denne nydelige oppbevaringsmappen jeg fikk i posten i dag:



Den er laget av Silje Rykken som har butikken Papirsymfoni på epla. Hun er superflink til å sy, og nå kan også jeg glede meg over å ha en av hennes flotte produkter på veggen hos meg :o)

Tusen takk Silje!!! Den var skikkelig flott og nøye sydd!

fredag 26. august 2011

Sykt barn - Tid til mye

I går når jeg kom hjem fra jobb hadde lillegutt 39,8 i feber. Han begynte i barnehage forrige mandag, og klarte seg tre dager før feberen brøt ut. Da hadde han 40 i feber, og fikk febernedsettende.
Denne uken klarte han fire dager i barnehagen før feberen kom tilbake, og snørra renner... Stakkars liten. Denne gangen var det jeg som måtte ringe jobben og si fra om sykt barn.

Når det er feber er jo ungene slappe, de sover en del og er enda enklere å ha med å gjøre enn ellers. Jeg kan uansett aldri klage, for Odin er ubeskrivelig snill - alltid! Uansett, det jeg prøver å komme frem til her er at jeg får litt tid til å forbedrede standen jeg skal ha i helgen.

Jeg har lyst å finne på noe nytt, og presentere smykkene på en ny og bedre måte. Se hva jeg holder på med her :)


I går hastet jeg ut og kjøpte noen brett. Disse har jeg nå spraymalt. i sort. Under ser dere hvordan de skal bli med litt sølv spray.


I disse skal jeg legge skumgummi, og kle den med sort velourstoff sånn at smykkene kommer ekstra godt frem.


Nå er de helt ferdige, og sånn ble de til slutt. Nå gjenstår det bare å fylle dem med smykker :)


 
Jeg håper det blir ett blikkfang, og at mange kommer bort og titter.

Standen skal jeg ha på høstmessa på Torderud i Moss, lørdag og søndag. Dette er vel 5 året jeg er med, og gleder meg til å treffe nye og gamle kunder denne helgen.

En herlig samling luer

Fredagsfavorittene denne uken er en forberedelse på det kalde været som kommer. Luer må man han, liten og stor. Her er en herlig samling jeg har funnet hos mange flinke eplafolk.


For å se hele listen kan du klikke her

søndag 21. august 2011

Brodere egne bilder

Jeg har i mange år hatt ett ønske om å brodere mine egne bilder, og for 2 år siden fikk jeg gjort det for aller første gang. Jeg ble totalt hekta, satt konstant og broderte i nesten ett år i strekk. Jeg broderte min datter, min sønn, en tiger jeg hadde fotgrafert, en solnedgang, en stor Bjørn på over 30 000 sting og en nydelig snøugle.


Øverst er bildet jeg har tatt av snøuglen. Vakker og hvit, stolt og flott! Under ser du broderiet. Jeg har selv laget mønsteret ut fra bildet jeg har tatt, og deretter brodert det i størrelse 20x30


Jeg har også tatt på meg å lage mønster for andre. Det er ikke alle bilder som lar seg overføre, men de som lar seg gjøre om til broderier blir virkelig flotte!

Kreativ søndagsklem fra meg!

lørdag 20. august 2011

Endelig noen nye glassmykker

I dag har jeg omsider rota meg til å legge ut noen flere glassmykker i butikken min på epla. Det er hjerter det går nå :o) På høyre side ser dere de aller nyeste smykkene jeg har lagt inn, men her kommer noen jeg ikke har lagt inn ennå.




Disse legger jeg ut i butikken etterhvert, men vil du ha noen av dem nå kan du bare ta kontakt.

Fredagsfavoritter

Jeg har så mye å gjøre om dagen, så jeg rekker knapt nok å spise :) Nå har jeg likevel funnet frem 3 ferske favoritter som jeg vil dele med dere:


Så går resten av helgen til planlegging av skolestart for min 15 årige datter (nå skal alt være kult og må selvfølgelig ikke være teit...) og barnehagestart for min sønn på halvannet år. Da må vi ut på shopping og få tak i alt en liten gutt må ha til en kommende høst :o)

God helg alle sammen :o) Klem fra meg.

mandag 15. august 2011

Vellykket helg

Nok en deilig frihelg :o) Denne ble litt mer travel enn den forrige, for nå arrangerte jeg 30 årslag for mannen min. Han visste om festen og gjestene, men jeg hadde invitert 3 stk han ikke hadde sett på veldig lenge. Det ble en hyggelig overraskelse!
Han var godt fornøyd med fest, kaker, gjester og gaver :o)



Kake fra hans svigermor. Jeg er livredd ekdderkopper, gubben samler. God kombinasjon, hehe...

søndag 14. august 2011

kosesøndag

I dag har vært en stille og rolig dag. Jeg har fått tid til å slipe 3 stein. Det er stein jeg plukket i Breim når jeg var på countryfestivalen der. Utrolig nok var det på veien hjem jeg kom over slipemaskin, så steinen jeg plukket hadde ingen mål og mening.

Nå har de blitt flotte smykker :o) Tidligere i uken har jeg også slipt litt, og her ser dere alt samlet:


Den første, øverst, er Fauskemarmor. Den fikk jeg i Flå. Den mørkeblå er en Sodalitt og den har jeg kjøpt. Den sorte er også en kjøpt stein, den heter Obisidian snøfnugg.
De tre andre er plukket i Breim som sagt.

Noen dager får jeg det til, andre ganger sprekker, knuser knekker og ødelegges hver bit jeg prøver å slipe. Det er ikke alt som egner seg, og er det sprekker i steinen kan det lett skje "uhell". Men for det meste er det bare kjempemoro :o)

Alle på bildet bortsett fra den sorte er montert med 925 sølv hele veien. De vil komme i butikken min på epla etterhvert, men om noen er interesserte nå så send meg en melding.

Ha en fin søndagskveld videre!

Pakke i posten

I går fikk jeg pakke i posten :o) Anne Sofie har plukket stein til meg, og ikke bare det, men hun sendte meg også noen halvedelstener jeg kan se om jeg får noe ut av. Den ene var allerede jobbet litt med, og har hull i seg, men vi får se om jeg klarer å renslipte enda litt mer, og gjøre ett mer smykke ut av det.

Tusen, tusen takk Anne Sofie! Blir spennende å se om jeg får noen fine smykker ut av dette :o)

Anne Sofie har bloggen Creative Catastrophe Jewlery og hun har også butikk på epla.no. Jeg er stor fan av uglesmykkene hennes!

Nå må jeg lage ferdig ett broderimønster, og 4 bordkort som må sendes ut i morgen. Kanskje jeg rekker å slipe noe etterpå...

fredag 12. august 2011

Herlige T-skjorter

Min favorittbutikk denne runden er Higren. Har du vært der? Det er så mange artige t-skjorter der. Sjekk her i nettbutikken Higren. Jeg har hatt favoritter fra denne butikken flere ganger. Blandt annet "kirkebrann". En body jeg syns er helt herlig derfra er denne butikken er denne, som du finner også i andre farver:


Ha en god helg alle sammen :o) Nå skal jeg bake og gjøre i stand til 30 års lag.

søndag 7. august 2011

Flere steinsmykker på gang

Jeg har dessverre gått tom for tinnoksid, og venter på ny "dose". Når dette kommer får jeg polert opp de steinene jeg har slipt i helgen, og det gleder jeg meg til :o) Nå har jeg også fått ryddet litt plass på hobbyrommet så nå trenger jeg ikke stå midt i rommet med den store slipemaskinen...

Her ser dere de bitene jeg startet med i går:


Dette er stein med mening, og ett par av dem er allerede ferdig. En Obsidian Snefnugg og ett par Sodalitt ligger klare. Følg med i min butikk på epla, Marianne Vik Design på hva som dukker opp den nærmeste tiden.

lørdag 6. august 2011

Endelig helg...

Det er en stund siden sist jeg satte pris på helgen, men med den nye jobben går det i ett fra jeg går ut døra klokken 08.00 til jeg er hjemme igjen klokken 17.45. Tiden med familien blir mindre, og da er helgen viktig!
Så langt i dag har jeg lekt og kost med min sønn på halvannet år, og når han skal sove tenker jeg å slipe ett par stein igjen. Jeg skal også i løpet av helgen lage ett broderi jeg har fått bestilling på.

Sist men ikke minst skal jeg på kino med "gubben" i ettermiddag :)

Ønsker alle en superherlig helg!!! Klem fra meg.