onsdag 30. januar 2013

parfyme

Parfyme er tiltrekkende, det lukter for det meste ganske godt, men det kan være til stor plage for mange.

Det aller værste er når noen har på for mye, ingenting slår det. Man drukner i en eim av lukt, så sterk at man må hoste. Men, andre reagerer selv på den svakeste duften, og det er ikke bare enkelt. 

Selv er jeg allergisk mot sterke lukter. Jeg skriver ikke parfyme, for jeg reagerer på alle type sterke lukter. Heldigvis får jeg ikke synlige plager, så som utslett, kløe, eller andre typiske allergiske reaksjoner. Derimot får jeg en hodepine som ikke ligner annet enn den sterkeste migrene.

Dette har jeg vært plaget med i alle år. Når jeg var liten hadde jeg luktetusjer som jeg tegnet med. De luktet nyyydelig! Jordbær, eple, vanilje osv. På det værste fikk jeg elveblest av de luktene.

Likevel er det noe med det at man ønsker å lukte godt. Det finnes ett hav av parfymer der ute man gjerne skulle prøvd, men jeg kommer ikke engang inn i ett parfymeri uten å få hodepine.

Men, over til det positive :) Det er ikke alle som tross alt er like heldige som meg. Som "kun" får ekstrem hodepine, men til dere som har det som meg... - Jeg har funnet en løsning :)

Nå kan også jeg bruke parfyme, med måte selvsagt, men jeg kan. 

Hvordan?

Jo, det er veldig enkelt faktisk. jeg sprayer en lett gang bak i nakken, litt ned mot ryggen. Lukten kjenner man naturlig nok med en gang, men den varer så kort. Resten av dagen lukter du godt for alle andre, selv om man ikke merker det selv.

Det er jo kjedelig å ikke selv kjenne at man lukter godt, men det er likevel deilig å vite at man kan lukte forfriskende.

Nå har jeg langt hår, noe som "dekker" til lukten en del for meg, men om du sliter med det samme, hodepine ved lukt, så test om du også kan gjøre det på denne måten.

Dette er ett tips jeg har gitt til andre, og enkelte har testet det ut med hell :) Så, da er det ennå håp. Jeg bruker fortsatt ikke parfyme ofte (mest fordi jeg glemmer at jeg kan) men når jeg har på meg en liten sprut føler jeg meg straks mye freshere.

Og til dere som ikke har dette problemet, ta hensyn til andre. ikek ta på parfyme når dere går til diverse behandliger, andre pasienter kan reagere, ikke ha det på når du skal til legen eller på sykehus. Og for all del, vær så snill å ta på med måte. Man trenger ikke mye for å lukte godt en hel dag!

Takk for at du viser hensyn, det er utrolig mange som sliter med dette.

2 kommentarer:

 1. Bukker og nikker og håper at mange kan være like flink som deg.... :)

  Sliter også med sterke lukter og får som deg hodepine/migrene.

  Ønsker deg en fin dag!

  -Wenche

  SvarSlett
 2. Grei informasjon!! Selv om vi vet det, trenger vi en påminnelse av og til!! De fleste tar en dusj hver dag, og da skal vi egentlig ikke lukte vondt! Håper flere tar dette du skriver til seg, vet om flere som har problemer med å gå i butikkene,for det er som regel en som lukter parfyme...trist å stenge ute folk med god lukt... Klem fra Anne-Eddie :)

  SvarSlett