fredag 18. mai 2012

Ikke nok tid

Jeg har fått en ny jobb på jobben, og har i 2 uker vært i opplæring. Jeg har i lang tid jobbet 80%, men i den nye stilling måtte jeg gå opp til 100%. Det betyr mindre tid til annet... Det er ikke så lett å oppdatere bloggen, facebook, holde kontakten på twitter og alt annet.

Med 2 nettbutikker i tillegg må jeg stadig ta ett valg om hva/hvor jeg skal prioritere tiden som er til overs.

Jeg prøver å hjelpe pipler igang ved å promotere, fortelle og gjøre det trygt. Jeg syns det er flott at det har kommet ett sted til hvor vi kan åpne butikk gratis.Jeg kjenner ikke til alle stedene man kan gjøre det, men de som er mest kjent er vel Etsy og Epla. Jeg tror og håper at pipler også vil komme langt, og syns det er kjempespennende å være med fra starten.

Her er en av butikkene på pipler: Ingrids Barneklær. Jeg vant akkurat en lue fra hennes butikk, og gleder meg masse til den kommer i posten. Man kan nemlig være gjesteblogger på pipler, og da får man promotere seg selv på den måten man selv ønsker! Supert tiltak!Noen er skeptiske, noen forventer store salg fra dag en, noen syns det er lite besøkt, noen føler kanskje det er rom for forbedring. Ja, selvfølgelig :) Det er jo det som er spennende! Vi kan alle være med å forme pipler ved å sende inn forslag til forbedring. Til å rette opp i feil. Vi kan alle hjelp til med å få inn flere folk. Jo flere butikker det er der inne,  jo flere vil være med å spre ryktet, jo flere vil føle at det er trygt.

En annen butikk er LadyRonja, denne er det Aud som står for. Her kan du kjøpe både dukkeklær og babykjoler. Hun er rimelig og kjempeflink! Jeg har selv handlet, og er kjempefornøyd!Man må huske på at de andre, Etsy og Epla også har vært nye, de har jobbet seg opp fra ingenting.

Bli med på pipler.com da vel, dra lasset, vær med å påvirke, ta en sjanse :)

Cirkeline har nydelige kort og merkelapper. Ta en titt innom og seDet er helt gratis å starte butikk, det koster ingenting å legg ut produkter, og pipler tar kun 1% av salget. Det trekkes fra med en gang man selger noe, så man slipper å få regning i ettertid.

Min butikk på pipler finner du her:

Marianne Vik Design

Håper flere av dere vil ta sjansen å prøve pipler, og husk at man må være tålmodig. Ikke gi opp, men hjelp til å gjøre det kjent :)

Noen føler også lojalitet ovenfor det stedet de har butikk på, men tenk på deg selv, det er dine produkter som skal selges, og hvor du gjør det, hvor mange steder, vel det er det kun du som bestemmer :)
Sammen blir vi sterke ;o)

19 kommentarer:

 1. Jeg kjenner godt igjen det å ha så liten tid og prøve å fordele den på alt. Selv har jeg 80% men skal opp til 100% i lærerjobben igjen til høsten.
  Jeg har visst ikke visst nok om Pipler. Greit med litt mer info her. Jeg er litt usikker på om jeg orker å ha enda en arena å passe på, men skal i hvert fall ta en titt nå.
  God lørdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns du skal titte innom. Det trengs ikke like mye jobb som på epla, for enn så lenge syns man jo på pipler litt lengre siden det ikke er 5000 butikker der :)

   Slett
 2. Alle vet hvor dyrt det er å drive en nettside. At de tar 1 % av salget holder ikke til å drive nettstedet. Her går pengene fra egen lomme. Hvorfor drive veldedighet? Jeg skjønner ikke hvorfor de gir oss dette stedet nesten gratis. 1 % er en symbolsk sum som de aldri vil tjene på. Det vil ikke dekke kostnadene de har heller. Jeg kan ikke forstå at de kan lykkes med dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo bare sende ham en mail og høre med ham. Han er veldig hyggelig, og kan fortelle deg litt om hva han tenker fremover hvis du er usikker. Han gjør ikke dette for å lage penger til seg selv, men for å hjelpe folk som er kreative :)

   Slett
  2. Det er lett å forstå så lenge han bare skal ha 1 % av salget. Her er det ingen ting å tjene, men bare røde tall på konto for ham.

   Slett
  3. Det er legitimt at noen stiller spørsmål ved Piplers soliditet og langsiktighet. Det er slik man ofte vurderer en forretningspartner før man legger en stor innsats i det. Det er snakk om et partnerskap som skal vare en stund og da må man tenke langsiktig.

   Pipler er et nettsted som ligner på en del på andre nettsteder for kjøp og salg. Det er også forskjeller. Vi har en interesse av å bidra til å gjøre kreativiteten rundt om i landet mer synlig og tilgjengelig for flest mulig. Dette gjør at man ønsker å føre en forsiktig linje hva gjelder krav til økonomisk gevinst. Det utelukker ikke profitt, men er samtidig ikke hele poenget med nettstedet. Profitt er inntekt minus utgifter og her kommer det andre som skiller Pipler fra konkurrentene. Pipler har en liten stab som kan teknologi, markedsføring og drift selv. Utviklingen av Pipler har kostet mange timer, men ikke like mange kroner. Her har det vært gjort bevisste valg som har resultert i en meget konkurransedyktig plattform som er i stand til å hamle opp mot Goliatene i dette segmentet og gi gode opplevelser. Det er ikke lenge siden Pipler ble lansert, men allerede ser vi at plattformen gir mange av de samme handleopplevelsene som sine langt større konkurrenter. Vi har ikke investert millioner i plattformen eller i merkevarebygging. Vår innsats ligger i egeninnsats og kunnskap. Det er rett og slett vanskelig for våre konkurrenter å tro at det er mulig å gjøre ting ti til hundre ganger rimligere enn dem.

   Slett
  4. Tusen takk for svar. Men jeg forstår allikevel ikke hvorfor dere gjør dette "gratis".

   Selv om jeg er den skeptiske her så må jeg få understreke at det er utrolig bra at slike nettsteder finnes for oss. Det gir andre muligheten til å kjøpe unike håndlagde ting, og vi som skaper får enorm skaperglede i bonus.

   Slett
  5. For meg som driver to nettsteder selv, så vet jeg at det ikke nødvendigvis er i kostnadene det ligger. Har man en god porsjon kompetanse innen faget, kan man med en god porsjon arbeidslyst/glede, tro på det man gjør og ikke minst brenne for en sak, bygge opp ett ganske så flott "nettkjøpesenter" uten de helt store kostnadene. Var inne på tanken en periode selv, om jeg ikke skulle åpne en del av domenet mitt for ett lite felles butikksenter for meg selv, med muligheter for andre til å komme inn, men så var det det med tiden da.... At noen virkelig bruker sin kunnskap og tid for å hjelpe oss med "kløe i fingrene", det setter jeg kjempestor pris på. Det er jo lov å være skeptisk, det skjønner jeg veldig godt i ett land der alt MÅ koste "skjorta" fordi man MÅ bruke eksperter (som skal ha "ekspertbetaling") til alt, og gjerne flytte papirer og vurdere ting i flere år før man i det hele tatt kan tenke på å komme videre. Nei, jeg tar av meg hatten for ildsjeler som ser at man KAN få til med to hender og egne evner - og det på en utmerket måte! Sier bare tusen takk for at jeg sår muligheten til å være med på ett så spennende eventyr. Er sikker på at dette kommer til å gå kjempebra med slike ildsjeler i bakgrunn. Da får jeg mer tid til å drive med det jeg elsker - nemlig å skape nye ting.

   Slett
 3. Takk for et godt innlegg.

  Jeg føler at jeg drukner inne på Epla. Med opplæring i ny jobb, planer om sommermarkedsdag i Drøbak og salg i sommerbutikken til Husfliden i gml.byen i Fredrikstad, så har jeg rett og slett sommerstengt butikken min på Epla. Jeg er rett og slett litt i tankeboksen. Har mange nye produkter som jeg hverken har fotografert eller lagt ut, vet ikke om det er verdt jobben.

  Pipler høres spennende ut - og billig. Etsy har jeg ikke vurdert, men jeg har vært innom DaWanda.com... Uansett så blir det ingenting før høsten.
  Tar sommersalget først og så får jeg se hva som skjer. Lykke til med satsningene dine!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg så du hadde feriestengt butikken din. Greit å kunne gjøre det også. Du får tenke så det knaker til høsten, og vurdere. Det skader jo ikke å ha 2 butikker, og man velger jo selv hvor mye tid man vil legge i det :)
   Vi sees snart i Drøbak!

   Slett
 4. Du er en flink og driftig dame, Marianne! Jeg tenker også at det er viktig å støtte opp om nye salgssteder for håndlagde produkter. Derfor har jeg åpnet butikk på Pipler, men mangler vel litt gnisten for tiden, både her og der.. Takk for koselig omtale og en god helg-klem til deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den gnisten kan komme å gå, det er helt sikkert! Håper den kommer til bake med sterk glød :) God helg klem tilbake

   Slett
 5. Kjempeflott innlegg, Marianne! Pipler fortjener det. Jeg er kjempefornøyd der, siden det ikke krever så mye oppfølging som Epla. Og som du sier - man syns litt der også. Faktisk så har jeg ikke så verst med visninger der heller. Føler det mer taknemlig å legge inn ting der,for når jeg legger inn noe nytt, så er det raskt ganske mange visninger på det - og det er det ikke alltid det er på Epla. For meg som stort sett har ganske spesielle - og ikke minst ofte større og dyrere ting, så forventer jeg ikke haugevis med salg med en gang. Det jeg har er ting man gjerne tenker over litt, og kanskje føler man må spare litt før man kjøper. Moroa er jo å få synliggjort seg. Og så er det hjelpen man får der inne da - den er jo både rask og effektiv. Man føler jo virkelig at her er det en som virkelig bryr seg som står bak. Med ønsker om ei knallfin helg fra Christine

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, det var koselig sagt av deg. Jeg er også veldig fornøyd med store visningstall på kort tid. Det kommer litt an på meg selv, og hvordan jeg reklamerer for mine egne produkter, men noe annet er jo ikke å vente. Når jeg viser frem på twitter og facebook er det mange som titter innom :)
   Håper du også får en herlig helg :)

   Slett
 6. Så fint innlegg! Jeg er også veldig fornøyd med Pipler og håper nettstedet kan bli stort etter hvert. Men jeg må si jeg er litt spent på utviklingen. Jeg tror det behøves reklame utover det vi som har butikker der greier å få til for at det skal bli en suksess. Jeg vet ikke hvilke tanker de har gjort seg om den videre utviklingen, men jeg håper det blir bra! :) De er iallefall veldig behjelpelige og åpne for innspill hele tiden! Så hyggelig at du brukte butikken min som et av eksemplene, det ble jeg glad for. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror han jobber mye med det å reklamere for oss/pipler. Prøver nok en del forskjellige ting, så mye er nok i gang :)
   Tusen tusen takk for nydelig lue. Odin ville ikke ta den av når han kom i barnehagen i dag, så han spise frokost med lue på, hehe.

   Slett
  2. Å, nå ble jeg kjempeglad! Så bra han likte den! :D

   Slett
 7. Kjempe flott innlegg Marianne, jeg er også med på Pipler og er veldig fornøyd med alle visningene på produktene mine,de store salgene er ikke kommet ennå, men som du sier man må tenke langsiktig, så jeg gir meg ikke i første omgang, så mange hyggeligge mennesker som jeg er blitt kjent med der, + at har man litt problemer med å finne ut av ting så får man hjelp i expressfart. Så jeg anbefaler alle som jeg kjenner å ta seg en tur å se, og eventuelt vurdere å åpne en tilleggsbutikk til hva man har.
  Etterhvert vil nok Pipler bli kjent og kundene strømmer til.
  Takk for at du tar deg tid til å reklamere for Pipler, selv meg ny heldagsjobb, familie og smykkedesign.
  kjempeklem fra meg

  SvarSlett
 8. Flott innlegg Marianne.Jeg har også to butikker på Pipler ,selv om det ikke har blitt noe salg der enda, er jeg fornøyd med opplegget fra Pipler.
  Håper å få oppdatert litt i butikkene mine og være litt mer aktiv der og reklamere enda mer for Pipler, når neste oprasjon og behandling går den rette veien.

  SvarSlett